De 35+ competitie, een parel in Barendrecht

Barendrecht is bekend van Olympisch zwemkampioene Inge de Bruin en historicus Hans Onderwater. We herbergen ook de grootste veiling van Europa en de BVV Barendrecht komt uit in de 2e divisie. Maar, er is nog een juweeltje in ons ‘durp’…Eentje die niet op Wikipedia staat, maar een feest voor voetballers die van gezelligheid en ware sportbeleving houden: de Renes 35+ competitie.

Deze 7×7 voetbalcompetitie is een ‘club in een club’ en bestaat al 17 jaar, telt 28 teams en heeft met bijna 300 leden de grootste 35+ competitie van Nederland. Er zijn veel gevarieerde spelers en het is voor iedereen leuk. Er zijn voetballers die met 35 zijn begonnen tot aan vroegere selectiespelers met een betaald voetbalcarrière in de topklasse, eredivisie en zelfs de Premier League.

De competitie staat onder de enthousiaste leiding van de spil Marcel Louter, die vorig seizoen het stokje overnam van oprichter Willem van Rijn. Marcel is een verbindende vrijwilliger, plaatselijk ondernemer in promotieartikelen met de gelijknamige naam, die met ziel en zaligheid sportiviteit, gezelligheid en gezonde competitiegeest stimuleert. Hij weet een hechte familieband te smeden. Te oordelen aan de gesprekken aan de bar, de beleving, de levendigheid op Facebook, de vele groepsappen, de bijzondere emblemen, symbolische team tenues en volle kantines op woensdagavond en zaterdagmiddag, kunnen we wel stellen: deze competitie leeft enorm! En als lid van deze club geldt voor mij persoonlijk: wat is nu mooier dan met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten in de buitenlucht op een uitdagende manier in beweging te blijven en je passie uit te oefenen? Het is een geluksbrenger van de bovenste plank.

De spin off is ook enorm. Denk aan de baromzet. De deelname aan vele landelijke toernooien. Oefenwedstrijden door het hele land. Of de vele vriendschappen die ontstaan. Zo gaan vele teams en spelers onderling met elkaar op vakantie of op jaarlijkse citytrips naar Ipswich, Keulen, Dortmund en Barcelona. Er is een zelfs een team dat de geuzennaam ‘Positivo’s’ draagt en waarbij de ‘voetbalvrouwen’, genaamd ‘Posidiva’s’, al bijna vijf jaar leuke uitjes organiseert!

Deze gedachte is even opwindend als realistisch, mocht Dirk Kuijt naar Barendrecht verhuizen voor z’n nieuwe functie als technisch directeur bij Feyenoord, dan kan hij komend jaar zo maar te bewonderen zijn in ons dorp! Over actualiteit gesproken. Zaterdag 10 juni vindt op het hoofdveld op de Bongerd de ontknoping plaats. Om 14.30 uur strijden Optimaal Talent en Tinke om de fel begeerde kampioenstitel van de prestigieuze Renes-competitie. Ook wordt enorm uitgekeken naar het eindtoernooi op 16 juni vanwege de sfeer en het slotfeest. Komt dat zien. Het zijn veteranen, maar het worden weer jongetjes in het veld. De 35+-competitie, een parel om te koesteren in Barendrecht!

Viktor Steijger
(directeur, trainer en coach Bureau Optimaal Talent)