CultuurLocaal start deze maand met nieuwe klaslessen

CultuurLocaal heeft in januari weer een flink aanbod aan muziek- en theaterlessen voor basisschoolkinderen. In De Baerne en in De Riederhof kunnen de kinderen na schooltijd 10 weken lang een instrument leren spelen, leren zingen of improvisatietheater spelen.

Vanaf nu kunnen kinderen zich weer inschrijven bij CultuurLocaal voor nieuwe cursussen die eind januari 2017 gaan starten. In 10 weken leren de kinderen eenvoudige liedjes zingen of spelen op een instrument. Zo kunnen ze uitvinden of ze het leuk vinden voor ze zich voor een heel jaar inschrijven. Een instrument kopen is niet nodig, er zijn huurinstrumenten beschikbaar. Naast muziekles biedt CultuurLocaal ook improvisatietheaterlessen. Daar leren kinderen samen verhalen te verzinnen en die dan ook te spelen.

CultuurLocaal heeft twee locaties voor de lessen. In Barendrecht Centrum is dat De Baerne, aan de Buitenlandse Baan 1. In Carnisselande worden de lessen gegeven in De Riederhof, het gebouw van CBS Smitshoek en Kibeo.

In De Baerne zijn op dinsdag improvisatietheaterlessen voor kinderen van 4 tot 7 en van 8 tot 12 jaar. Ook is er een GitaarKlas. Op woensdag starten klassen op piano, viool en dwarsfluit. In de Riederhof is het aanbod nog groter. Daar komen klassen voor harp, klarinet, dwarsfluit, keyboard, slagwerk, viool, piano, zang en theater. De instrumentklassen zijn voor kinderen van 6 tot 8 jaar, de zangklas is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met info@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.