Complete off-day BVV Barendrecht

Bron: BVV Barendrecht

Barendrecht moet ervoor waken dat het seizoen in de Tweede Divisie niet als een nachtkaars uit gaat. Na een geweldige serie stoomden de rood-witten op naar de derde plaats met zelfs even zicht op meer. Maar zaterdag ging de ploeg van trainer Adrie Poldervaart alweer voor de derde achtereenvolgende keer onderuit. Na Kozakken Boys en AFC was nu Rijnsburgse Boys – op de Bongerd nog wel – met liefst 5-1 te sterk. Doelman Marc van Splunter voorkwam dat de score nog erger uitpakte.

Barendrecht startte goed en kon al na acht minuten juichen. Daniel Esajas profiteerde van een misverstand bij Rijnsburg en bediende Bas Mourits. Die wist wel raad met de kans en schoot hard langs doelman Richard van Nieuwkoop tegen de touwen, 1-0. Voor de Vlaardingse spits alweer nummer 8 van dit seizoen. Barendrecht had pech toen Christiaan Dabaghian met eenzelfde schot als Mourits de paal raakte. In deze fase verzuimden de rood-witten door te drukken.

Binnen het half uur stond het plotseling 1-2. Twee momenten van Rijnsburg en de wedstrijd stond op zijn kop. Eerst knikte Jeffrey Jongeneelen van dichtbij binnen, 1-1. Daarna maakte Donny van Oijen er 1-2 van. Barendrecht probeerde het wel, maar miste alleen voor Van Nieuwkoop het laatste zetje. Tim Eekman schoot over en vond de keeper later op zijn weg.

Na de rust – met Marlon Oranje voor Dabaghian – ging het al snel fout voor de thuisclub. Weer was het Van Oijen die raak mocht scheieten, 1-3. Daarmee was het duel gespeeld, want Barendrecht kon geen vuist maken. Sterker nog, rond het uur bouwden de boomlange verdediger Carlos Opoku en Jongeneelen de voorsprong uit naar 1-5.

Vierde
Barendrecht zakt naar de vierde plaats in de Tweede Divisie. De rood-witten hebben 55 punten uit 32 duels. HHC Hardenberg wipte over Barendrecht heen en heeft nu 46 punten. Bovenaan verloor Katwijk van TEC en zag de voorsprong op Kozakken Boys slinken tot 3 punten. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan.

Lienden
Barendrecht speelt komende zaterdag in Lienden, waar uithangbord Hans Kraay jr. geen trainer meer is. De Gelderse ploeg staat net boven de ‘gevaarlijke’ streep, maar is nog niet veilig. In Lienden wordt zaterdag om 18.00 uur afgetrapt. Het laatste competitieduel dit seizoen is Barendrecht-IJsselmeervogels op zaterdag 26 mei, de aanvang is dan 15.30 uur.