Circa 26 graden Celsius in Barendrecht

Vandaag begint de daglichtperiode zonovergoten en met een zwakke tot matige zuidoostenwind (windkracht 2 tot 3 Beaufort) wordt zomers warm. Het wordt circa 26 graden Celsius in Barendrecht. Vanuit een zuidelijke richting wordt de lucht in de loop van de middag steeds onstabieler van opbouw. Er ontstaan forse stapelwolken en deze kunnen met name in de avond uitgroeien tot regenbuien, zelfs onweersbuien zijn mogelijk. De temperatuur zal later in de middag door de toename van de bewolking geleidelijk iets gaan dalen. In de loop van de dag gaat de wind 180 graden draaien en gaat dan uit het noordwesten waaien met een windkracht van 2 tot 3 Beaufort. De temperatuur zal later in de middag door de toename van de bewolking en de draaiing van de wind iets gaan dalen.

In de nacht naar zaterdag houden de regenbuien en onweersbuien aan. Tussen de buien door is het zwaar bewolkt. De opnieuw naar zuidoost draaiende wind is zwak, windkracht 2 Beaufort. De minimumtemperatuur zal in Barendrecht rond 15 graden Celsius uitkomen. Zaterdag overdag is het bij ons in het westen van Nederland overwegend droog en breekt in de loop van de dag de zon door. Bij een matige naar noordwest draaiende wind (3 tot 4 Beaufort) wordt het 22 graden in Rijnmondgebied.

In de nacht naar 1e Pinksterdag krimpt de wind naar westelijke richtingen. De temperatuur daalt onder een geheel bewolkte hemel naar een minimumtemperatuur van 12 graden Celsius. Op 1e Pinksterdag knapt het weerbeeld in de vroege ochtend snel op en is het vooral in de ochtend vrij zonnig. In de middag neemt de bewolking langzaam toe. ‘s Avonds is het zwaar bewolkt. Bij een zwakke tot matige westenwind (windkracht 2 tot 3 Beaufort) loopt de temperatuur geleidelijk op naar een maximum van 18 graden Celsius. Tijdens 2e Pinksterdag is het zwaar bewolkt, maar met 21 graden Celsius hebben we normale temperaturen voor de tijd van het jaar. De hogere temperatuur hebben we te danken aan een zwakke tot matige zuidenwind (windkracht 2 tot 3 Beaufort)! De lucht wordt aan het eind van de dag steeds onstabieler, waardoor de kans op een plaatselijke regenbui of onweersbui stijgt!