BVV Barendrecht besluit seizoen met 2-2 gelijkspel

BVV Barendrecht heeft zaterdagavond met een 2-2 gelijkspel tegen Jong AZ in Alkmaar het seizoen afgesloten. Het lukte de ploeg van trainer Adrie Poldervaart niet om een 1-2 voorsprong over de eindstreep te brengen. Op het AFAS Trainingscomplex zorgde invaller Des Kunst voor de Alkmaars kampioen met een prachtig stiftje in de slotfase voor de gelijkmaker: 2-2.
Jong AZ kwam flitsend uit de startblokken en kwam na twintig minuten op voorsprong. Einarsson gaf een prima steekpass op Zia Sakirovski, de Zweed kwam vervolgens goed naar binnen en schoot de bal slim in de korte hoek: 1-0. Na de openingstreffer gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker.
De gelijkmaker leek ook te vallen, maar Melvin Winterberg schoot de bal van dichtbij tegen Jong AZ-verdediger Kick Groot aan. De aanval die volgde, leverde weer een mogelijkheid voor Jong AZ op: Lewis miste echter oog-in-oog met Van Splunter.

Nog voor rust boog Barendrecht de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Na een mooie solo schoot Ramy Salem (foto) hard in de kruising: 1-1. Even later kwam het zelfs op voorsprong. Na een goede voorzet vanaf de linkerflank schoot Daniel Esajas de bal van dichtbij langs doelman Koen Bucker: 1-2.

Na de rust ging Jong AZ op jacht naar de gelijkmaker. Sakirovski kreeg twee grote mogelijkheden, maar beide schoten gingen naast het doel. Daarna golfde het op en neer met mogelijkheden voor beide ploegen. Eerst was er de knappe redding van Bucker op het schot van Donny Navajas Sanchez en in de directe tegenaanval schoot Lewis tegen Van Splunter aan.
Uiteindelijk werd het in de slotfase toch nog gelijk. Met een prachtig stiftje, dat zijn eerste balcontact betekende, zorgde de net ingevallen Des Kunst voor de 2-2.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Barendrecht 2-2 (1-2)
Tweede Divisie

Opstelling Jong AZ: Koen Bucker; Kick Groot, Vincent Regeling, Jop van der Linden, Melle Springer; Guus Til, Teun Koopmeiners, Jamie Jacobs; Zia Sakirovski, Fernando Lewis, Viktor Karl Einarsson.
Opstelling Barendrecht: Marc van Splunter; Tim Eekman, Max van Dijk, Wilshon Lima, Danny Monster; Joey Jongman, Melvin Winterberg, Donny Navajas Sanchez; Ramy Salem, Richard Stolte, Daniel Esajas.

Scoreverloop: 19. Sakirovski 1-0, 32. Salem 1-1, 40. Esajas 1-2, 86. Kunst 2-2.
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Clay Ruperti

Het bericht BVV Barendrecht besluit seizoen met 2-2 gelijkspel verscheen eerst op Barendrechts Dagblad.