Buurtpreventie in Gemeenteloket

Donderdag 15 februari vanaf 19u00 is coördinator van Buurtpreventie Barendrecht Johan Terdu te gast bij Gemeenteloket (Exxact Barendrecht). Veiligheid is een centraal thema bij de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Johan Terdu gaat in op de rol die bijvoorbeeld buurtpreventie speelt in het veiligheidsgevoel van de Barendrechter.

Johan Terdu.

Johan Terdu is sinds de oprichting van de buurtpreventie 7 april 2014 actief als coördinator. De buurtpreventie bestaat uit 11 vrijwilligers die zich allen inzetten voor de veiligheid in Barendrecht. Binnen Barendrecht bestaan er verschillende teams en verschillende gebieden, waarin wordt geopereerd. Dit is verdeeld in de teams Smitshoek/Riederhoek, team Vrijenburg/Vrijheidsakker en team Centrumgebied (Centrum, Binnenland en Noord).

Aanstaande donderdag zal worden ingegaan op de rol die de buurtpreventie speelt binnen de veiligheid van Barendrecht. Ook zal er worden gekeken naar de visie op de aanpak van de buurtpreventie voor de komende jaren.

Gemeenteloket is elke donderdagavond vanaf 19u00 te beluisteren op 106.4 FM of via de livestream van Exxact Barendrecht. Of beluister eerdere uitzendingen van Gemeenteloket.