Buien trekken langzaam in noordelijke richting

Vanochtend overheerst de bewolking en het zuiden heeft te maken met enkele buien. Deze buien trekken langzaam in noordelijke richting. In de noordelijke helft van het land is ook kans op een knipoog van de zon. De zuidwestenwind is matig in de kustgebieden en zwak in het binnenland. Vanmiddag heeft het binnenland te maken met enkele buien. De zwaarste buien, lokaal met onweer, worden in het noordoosten verwacht In het westen blijft het bij een enkele lichte bui en hier en daar blijft het zelfs droog. Er is wel veel bewolking. De zuidwestenwind is matig langs de westkust en zwak in het binnenland. De temperatuur stijgt naar 20 tot 23 graden. Vanavond trekken de meeste buien naar het noordoosten weg en langs de Belgische grens breekt de zon door. Vannacht kan hier en daar nog een buitje voorkomen en in het zuiden klaart het soms op. In het binnenland kan een mistbank ontstaan en het koelt af naar 14 graden.

Morgen kan in het zuiden nog even de zon schijnen. In het midden en noorden is het bewolkt en de bewolking breidt zich weer uit naar het zuiden, waardoor het in de middag overal bewolkt is. In het binnenland is kans op enkele stevige buien, in het midden en zuiden lokaal met onweer. In het westen blijft het meest droog. De temperatuur stijgt naar 20 tot 23 graden en de wind is zwak tot matig uit het westen. Op de Wadden steekt in de middag een vrij krachtige noordwestenwind op, windkracht 5. Morgenavond wordt de bewolking dikker en aan het eind van de avond gaat het op de Wadden regenen. In de nacht naar zaterdag breidt de regen zich uit over het westen en midden van het land. Het koelt af naar 14 graden.

Al in de vroege ochtend bedekt het regengebied het hele land en het blijft zaterdag overdag lang slepen. In de kustprovincies wordt het tweede helft van de middag waarschijnlijk weer droog en in het oosten pas begin van de avond. Tijdens de regen is het hooguit 15 graden. Als het droog wordt stijgt de temperatuur verder naar 17 graden. Normaal is het begin juli 20 graden op de Wadden tot 23 in het zuidoosten. Een stevige westenwind maakt het voor het gevoel extra fris. Langs de westkust moet de hele dag rekening gehouden worden met een krachtige noordwestenwind, 6 Bft. en mogelijk wordt even windkracht 7 bereikt. In de avond neemt de wind iets af in kracht.