Bijna drie grote emmers regenwater per vierkante meter

Vandaag komt de middagtemperatuur met 18 graden Celsius nog lager uit dan gisteren. Er trekt een lagedrukgebied precies over onze regio en dit veroorzaakt met name in de ochtend voor talrijke zware buien, mogelijk met onweer. De buien kunnen geclusterd zijn. In Barendrecht kan zeer veel regenwater vallen in een etmaal, de berekende neerslaghoeveelheden liggen tussen 25 mm. en 30 mm. voor het Rijnmondgebied. Volgens de laatste berekeningen gaat er in Barendrecht ruim 27 mm. regen vallen, ofwel 27 liter per vierkante meter (bijna 3 grote emmers regenwater op een vierkante meter)! De meeste en intensiefste regen valt waarschijnlijk in de ochtenduren.

In de eerste helft van de middag wordt het geleidelijk droger. Mogelijk klaart het aan het eind van de middag of aan het begin van de avond nog even flink op, de zon zal dan nog enkele uren schijnen. De wind waait in de ochtend matig (windkracht 3 tot 4 Beaufort) uit het zuidwesten, maar later op de dag waait er een vrij krachtige noordwestenwind, windkracht 5 Beaufort.
Donderdag belooft een fraaie dag te worden. In het Rijnmondgebied blijft het droog en is er een afwisseling van stapelwolken en zonnige momenten. Met 21 graden Celsius op de Barendrechtse thermometers ligt de temperatuur een graad onder de normale waarde voor half juli. De westenwind is over het algemeen zwak (2 Beaufort), soms even matig (3 Beaufort). Vrijdag staan er diverse buien op het weermenu en met maxima rond 18 graden Celsius is het aan de frisse kant.