Bibliotheek Carnisselande viert tienjarig bestaan

De bibliotheek in Carnisselande bestaat 10 jaar en dit willen wij graag vieren met een groot feest voor jong en oud. Het wordt een feest met o.a. yoga, voorlezen, picknick, schminken, Taalcafé, Spoken Word, striptekenen, haakmarathon, muziek, dans, prijsvraag, korting op abonnementen, een hapje en een drankje en nog veel meer! Kom dit fantastische feest met ons samen vieren op woensdag 21 juni 2017, tussen 14.00 en 21.00 uur. Naar alle waarschijnlijkheid sluit de band ‘Barendrechtse Harmonie’ het feest swingend af tussen 20.00 – 21.00 uur.

Van en voor Barendrecht
De bibliotheek in Carnisselande opende voor het eerst haar deuren in april 2007. In 2014 was er een feestelijke heropening van onze vestiging samen met de verwelkoming van nieuwe buren; Huisartsenpraktijk Van Gent en Hendriksen. De opening van ons Taalpunt in 2015 was ook een mooi moment! Nu telt Carnisselande 8428 leden, samen met het ledenaantal in Barendrecht zijn dat er 19048! Tijd dus om samen een feestje te vieren!

Samen met de wijk
Plaatselijke en regionale samenwerking in het sociaal domein staat bij bibliotheken hoog op de agenda. Samen met andere maatschappelijke organisatie kun je meer het verschil maken dan als bibliotheek alleen. Daarom is De Bibliotheek AanZet op zoek gegaan naar organisaties en initiatieven in de wijk om samen een spetterend feest voor jong en oud mee te organiseren. Op het plein maar ook in de bibliotheek worden activiteiten georganiseerd om deze feestelijke gebeurtenis te vieren.

Van Spoken Word tot voorleespicknick
Twee jonge Beatbox artiesten genaamd B-art en Timmeh van Polyrythem treden op. Maar ook voor de creatieveling die zelf aan de slag wil is er genoeg te beleven. Er is een haakmarathon, kinderen kunnen zich laten schminken of leren striptekenen. Aanwezig zijn ook een yoga-leraar, er is een open podium voor muziek en dans en natuurlijk iets te drinken met wat lekkers. In de marktkraam van de bibliotheek worden oude TOP titels verkocht voor een zacht prijsje.

Programma
Op de website staan alle activiteiten vermeld, dus kom gezellig langs op woensdagmiddag 21 juni tussen 14.00 en 20.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. De activiteiten worden feestelijk geopend om 14.00 uur door Ankie Kessler, directeur van de Bibliotheek AanZet en door wethouder Dirk Vermaat van de gemeente Barendrecht. Er worden om het plein op te fleuren extra feestelijk te maken bloembakken geplaatst welke door de wethouder geopend worden tijdens het feest. Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekaanzet.nl.

Activiteiten in De Bibliotheek
Naast het feest op 21 juni a.s. worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in de bibliotheek in Carnisselande? Meer weten? Kijk dan eens op de website.