Beetje lichte regen met maximaal 21 graden Celsius

Vanochtend is er in Barendrecht een mix van wolkenvelden (stratocumulus/altocumulus) en zonnige momenten. In de loop van de ochtend neemt vanuit een westelijke richting de bewolking geleidelijk toe, maar blijft het nog droog. Vanmiddag neemt de bewolking verder toe en na verloop van tijd kan er periodiek een beetje lichte regen of motregen uitvallen. Grote neerslaghoeveelheden zijn het niet. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuidwest en west, windkracht 2 tot 3 Beaufort. De temperatuur loopt op naar 21 graden Celsius in het Rijnmondgebied.

Vanavond is het geheel bewolkt (nimbostratus) en valt lichte regen of motregen. De hoeveelheid neerslag is opnieuw niet groot, in totaal valt er niet meer dan 2 mm. Ook in de nacht naar zondag is het geheel bewolkt en valt er van tijd tot tijd een beetje regen. Door het gesloten wolkendek koelt het vrijwel niet af, het wolkendek heeft dezelfde werking als een isolatiedeken. De minimumtemperatuur komt uit rond een graad of 16 in de Goudse regio.

Morgen is het niet veel beter. Uit de bewolking kan nu en dan een beetje motregen vallen, maar de droge perioden overheersen. De middagtemperatuur komt rond 23 graden Celsius uit in Barendrecht. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het drukkend aan. In de loop van zondagmiddag breekt het wolkendek boven de Rijnmondregio geleidelijk open en krijgt de zon steeds vaker de kans om te schijnen. De westenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Begin volgende week zet het fraaie en rustige zomerweer voort.