Barendrechter start landelijk burgerinitiatief tegen windmolens op land

Barendrechter Kees Pieters is een landelijk burgerinitiatief gestart tegen de bouw van windmolens op het land. Het initiatief wordt inmiddels gesteund door meer dan 25 lokale initiatieven tegen windmolens, verspreid over het land. Ook de Barendrechtse stichting Wind van Voren steunt het initiatief. Donderdagavond 7 december vertelt Kees Pieters meer over het initiatief in het wekelijkse radioprogramma Gemeenteloket, dat vanaf 19u00 te beluisteren is op Exxact Barendrecht.

Volgens Pieters is windenergie op zee inmiddels goedkoper dan windenergie op land en de ruimte die al op de Noordzee gereserveerd is voor windturbines zou meer dan voldoende zijn om alle plannen voor wind op land te kunnen vervangen. Toch gaat de bouw van windmolens op land door en dat moet van Pieters stoppen. Hij roept iedereen op het burgerinitiatief te ondertekenen op stoplandwind.nl en te verspreiden naar zoveel mogelijk mensen. ‘Daarmee kunnen we de politiek bewegen om het beleid te wijzigen’. Er zijn 40.000 ondertekeningen nodig om het onderwerp op de agenda te krijgen van de Tweede Kamer.

Provinciale Staten Zuid-Holland 20 december
Op 20 december besluiten Provinciale Staten van Zuid-Holland of de massale bouw van windmolens in de Regio Rotterdam en op de eilanden doorgaat. Pieters: ‘Ieder kind in groep 8 van de basisschool begrijpt dat als windmolens op zee goedkoper zijn en mensen op land er last van hebben, je windmolens op zee moet plaatsen en niet op land. Daarvoor is geen hogere raketkunde nodig. Je krijgt bij Provinciale Staten echter de indruk dat men zichzelf ziet als uitvoerder en zetbaas van de Nederlandse Regering en niet als volksvertegenwoordiger met een eigen verantwoordelijkheid. Maar als de regering de voor de hand liggende rekensom niet maakt en daarmee inwoners van de provincie schaadt in hun leefomgeving zonder economische of duurzaamheidsreden, dan is het zaak om in te grijpen.’

Meer informatie
Luister donderdagavond 7 december vanaf 19u00 naar Gemeenteloket om meer te horen en kijk op stoplandwind.nl