Barendrecht houdt nog even een harde wind

Het waait nog altijd flink in Barendrecht. Vanochtend is de (zuid)westenwind hard tot stormachtig aan zee met vooral in het noordwestelijk kustgebied nog kans op tijdelijke storm, 9 Bft. Ook komen windstoten voor van 75 tot 90 km/uur. In het is binnenland is de wind (vrij) krachtig en is bij buien kans op windstoten tot circa 70 km/u. Er trekken buien met hoge snelheid van (zuid)west naar (noord)oost over vooral het noorden en oosten van het land. In het westen en zuiden is tijdelijk droog en vooral in het zuiden is ook regelmatig de zon te zien. De temperatuur ligt rond 13 graden en loopt langzaam op.

Vanmiddag houdt vooral de noordelijke helft van het land kans op buien. In het zuiden is er al af en toe ruimte voor de zon en naarmate de middag vordert klaart het vanuit het zuidwesten breder op. De wind neemt in de middag van het zuiden uit langzaam wat af in kracht. In het noorden blijft het aan zee tot en met het einde van de middag stormachtig met kans op zware windstoten. De maximumtemperatuur varieert van hooguit 15 graden op de Wadden tot 19 graden in Brabant en Limburg.

Vanavond zijn er opklaringen, vooral in het westen en zuiden. In het noorden komen nog een paar buien voor. Langs de noordkust waait eerst nog een harde tot soms stormachtige westenwind met kans op (zware) windstoten. Aan de westkust staat een krachtige zuidwester. Later in de avond en vannacht raakt het geheel bewolkt en in de loop van de nacht volgt vanuit het westen wat regen. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden. De wind wordt overal zuidwest en matig boven land tot (vrij) krachtig aan zee.

Morgen wordt het met 19 graden op Texel tot lokaal 25 in het zuidoosten beduidend warmer dan vandaag. De ochtend start bewolkt en op veel plaatsen regenachtig. Geleidelijk wordt het vanuit het zuidwesten droog. In het noordoosten kan tot halverwege de middag regen vallen. Vooral in het zuiden is er in de middag ook ruimte voor de zon. De wind waait vanuit het zuidwesten en is matig boven land en vrij krachtig tot soms krachtig (5-6 Bft.) aan zee. In de loop van de middag neemt de wind af. Morgenavond en in de nacht naar vrijdag volgen vanuit het zuidwesten buien. Daarbij is ook kans op onweer.