Aan eind van middag eerste buien in Barendrecht

Vandaag is er in de ochtend in Barendrecht nog enige ruimte voor de zon. Vanuit het zuiden neemt de bewolking aan het eind van de ochtend toe, waardoor het in de middag overwegend bewolkt is. Aan het eind van de middag kan de eerste bui al vallen in het Rijnmondgebied, in de avond volgen meer buien. Bij deze buien is onweer niet uitgesloten. De buien verplaatsen zich van zuid naar noord over Barendrecht. Voor het buiengebied uit wordt het morgenmiddag met 25 graden Celsius zomers warm. De wind waait uit richtingen tussen noordoost en oost en is matig windkracht 3 Beaufort.

Woensdag wordt een dag met buien. In de vroege ochtend zijn de buien al bij ons in het westen van Nederland actief, in de loop van de dag trekken de actieve buien steeds verder het binnenland in. Tijdens de buien is onweer niet uitgesloten. Neerslagsommen kunnen in Barendrecht oplopen tot circa 10 mm. in 24 uur. Ondanks de buiigheid wordt het nog 21 graden Celsius in de Rijnmondregio. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort en draait geleidelijk naar westelijke richtingen.

Donderdag haalt de temperatuur met moeite 20 graden Celsius. Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen (middag) of trekt er een bui (avond) over het Rijnmondgebied. De westenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Vrijdag en zaterdag blijft het weerbeeld in Barendrecht bewolkt en buiig. Met 18 graden Celsius komt de maximumtemperatuur op beide dagen nog iets lager uit.