15-jarig IKEA serveert gratis ontbijt voor buren

Met een opkomst van 400 buren voor het gratis ontbijt vierde IKEA het 15-jarig bestaan in Barendrecht. Op zaterdag 17 juni serveerde de jarige Zweedse woonwinkel van 9.30 tot 10.30 uur een ontbijt voor omwonenden. Een deel van het personeel van IKEA speelde dit keer de rol van horeca-medewerker. Onder het parkeerdek stonden tientallen tafels gedekt met broodjes, beleg, fruit en drank (koffie, thee, sap).

Werd in 2002 de komst van de Zweedse gigant nog met argusogen bekeken vanwege de verwachting van overlast in verkeer (personenauto’s van klanten en vrachtwagens van leveranciers), in 2017 heeft het bedrijf respect van de omwonenden verdiend omdat de angsten onterecht bleken. Het toegenomen verkeer is miniem merkbaar omdat het meteen van de afritten van de A29 direct naar de vestiging wordt geleid. Inmiddels staat de IKEA-vestiging bekend als goede en grote werkgever met een positieve invloed op de werkgelegenheid in regio Barendrecht.

Wethouder Lennart van der Linden opende het ontbijt met kort overzicht van de 15 jaar en een welkomstwoord voor de buurtbewoners. Zowel voor de ouderen als de jongeren was er entertainment met onder andere een podium met artiesten en een springkussen. Een filmpje van de ochtend komt op de FB-site van IKEA Barendrecht.


Foto’s:

Wethouder Lennart van der Linden aan het ontbijt.
Het IKEA-personeel nu in de bediening.