10 juni: Open dag bij WoonWijzerWinkel, energieloket voor Barendrecht

Veel woningen in de wijk Buitenoord zijn 30 tot 40 jaar oud. Op gebied van energiebesparing valt hier daarom veel winst te behalen. De gemeente stimuleert met de campagne ‘Buitenoord Bespaart’ bewoners van deze wijk daarom om te gaan verduurzamen. Hiervoor werkt de gemeente samen met de WoonWijzerWinkel op Heijplaat in Rotterdam, het energieloket voor Barendrecht. Op zaterdag 10 juni vindt hier daarom een open dag plaats. Bewoners uit ander wijken van Barendrecht zijn uiteraard ook welkom.

Zonnepanelen, vloerisolatie of goede ventilatie. Eenvoudige aanpassingen aan een woning kunnen al een flinke besparing in energie en kosten opleveren. Beter isoleren zorgt bijvoorbeeld voor minder energieverbruik en een gezonder binnenklimaat. Zo kunnen inwoners een grote sprong maken naar een beter energielabel en stijgt de waarde van hun huis. ,,Met ‘Buitenoord Bespaart’ helpen we mensen bij het besparen op hun woning”, aldus wethouder Johan van Wolfswinkel (duurzaamheid). “Maar ook andere wijken kunnen op onze steun rekenen hoor!”

De campagne ‘Buitenoord Bespaart’ is een van de activiteiten uit het Energieprogramma, waarmee de gemeente naar een CO2-neutraal Barendrecht toe wil. Bij de WoonWijzerWinkel, het energieloket voor Barendrecht, krijgen bewoners daarom een exclusieve korting op bespaarmaatregelen en gratis woningscans. U vindt de WoonWijzerWinkel op de Directiekade 2, 3089 JA te Rotterdam.

Wagen in de wijk
Voor advies over bespaarmaatregelen kunnen bewoners ook terecht bij de WoonWijzerWagen. Dit mobiele loket staat nog op parkeerplaats Achterom nabij Buitenoord op vrijdag 2 juni van 15.00 tot 19.00 uur en maandag 5 juni van 13.00 tot 17.00 uur.